Ludieke actie tegen bedelverbod

Breda, 15 juni 2018 – “Bedelen verbieden? Nee, dat moet je proberen te voorkomen!”

In de vernieuwde APV (Algemeen Plaatselijke Verordening) waarin de regels op het gebeid van de openbare orde en veiligheid staan opgeschreven, wordt een algemeen Bedelverbod van kracht in Breda. Volgens de Straatraad een nieuw offensief vanuit “De Ivoren Toren” richting de meest kwetsbare groep binnen de Bredase samenleving.

“Na het op kniehoogte snoeien van de begroeiing in de parken om daklozen te ontmoedigen daar een slaapplek te creëren is dit misschien de volgende stap naar hetgeen weren wat men liever niet wil zien?

Volwassenen die het allereerste spelletje dat iedereen als baby leert spelen: ‘Als ik mijn handen voor mijn ogen houd, zie ik jou niet, dus ben je er ook niet….Kiekeboe’. Wat onze beleidsmakers er mee bereiken, is het verjagen van degenen waarmee zij liever niet geconfronteerd en/ of problematiek waarmee zij niet geassocieerd wensen te worden, naar de randen van onze stad…misschien liefst nog verder. Als gekozen volksvertegenwoordiger, ongeacht politieke kleur, behoor je heel het volk te vertegenwoordigen, zeker degenen die daar, voor kortere of langere tijd, zelf niet toe in staat zijn.”, aldus de voorzitter van de Straatraad.

SP Breda, Straatraad en Meer met Minder spreken zich uit tegen het bedelverbod en dringen met een ludieke actie aan op VERBETER BREDA, i.p.v. zuiver Breda van ongewensten.

Klik hier voor een artikel in Breda Vandaag

Home » Ludieke actie tegen bedelverbod » 2018-06-15 Protest Bedelverbod
416
421
426
417
422
427
418
423
428
419
424
429
420
425