Carnaval.

Breda, 05 februari 2016 – Gebaseerd op het verhaal van Dyonisos uit de Griekse mythologie, met betrekking tot een periode van vasten…okay dan…

Nou ja, ergens klopt het wel een beetje. “Carne” en “Vale” wat zoveel betekent als “Vlees” en “Vaarwel”. Carnaval waren ooit drie dagen overvloed aan vlees en drank, voor een periode van 40 dagen vasten tot aan Pasen. En dat strookt nog wel met het verhaal van Dyonisos. Tegenwoordig ligt het anders, Carnaval is begint niet meer op zondag, maar de vrijdagavond is al het startsein. Overvloed aan drank klopt nog steeds, maar een overvloed aan vlees is beperkt tot een “Brooike Shoarma” of een vette hap ergens tussendoor. Daarvoor in de plaats is het meer een feest van een overvloed aan vleselijke lusten geworden. Helemaal geen probleem mee. Maar, volgens een oude traditie, kan Carnaval alleen beginnen, door een goede bodem aan te leggen in de maag. Erwtensoep met Roggebrood en katenspek. En dat is wat bij Tientjes aan de Kloosterlaan 14 geserveerd wordt deze vrijdagavond tussen 17:00 uur en 20:00 uur.

Wees er snel bij, want OP = OP.

Home » Carnaval. » 2016-02-05 Carnaval
295
296
297